Epres sült túrótorta

Epres sült túrótorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 24 cm-es tortaformához:
  • 50 dkg túró
  • 3 db tojás (nagy)
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag főzős vaníliás pudingpor (vagy 8 dkg keményítő)
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 dkg eper
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 50 dkg túró
  • 3 db tojás (nagy)
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag főzős vaníliás pudingpor (vagy 8 dkg keményítő)
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 dkg eper
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:

Az epret kicsumázzuk, majd folyó víz alatt megmossuk, és alaposan lecsepegtetjük. Ezután ízlés szerint felvágjuk, megszórjuk egy evőkanál keményítővel, majd összekeverjük.

A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval és a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd félre tesszük. A Hulalát (vagy habtejszínt) szintén kemény habbá verjük, majd félre tesszük.

A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a túrót, a reszelt citromhéjat, és a vaníliás pudingport (vagy keményítőt) is.

Ezután először hozzáadjuk a keményre felvert tejszínhabot, és óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön össze, egy keverőkanállal összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a szintén keményre felvert tojásfehérjét, majd óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, keverőkanállal szintén összekeverjük.

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, majd egyenletesen beleöntjük a túrós massza felét. Ezután rákanalazzuk a feldarabolt, keményítővel összekevert epret, majd egyenletesen rákanalazzuk a maradék túrós masszát.

Közepes hőfokra előmelegített sütőbe tesszük és 55-60 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 160 fokon, 55 percig sütöttem.)

A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni. Tálalás előtt a tortát egy tálcára tesszük, ízlés szerint porcukorral megszórjuk, tejszínhabbal és eperrel díszítjük, majd felszeletelve kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti