Epres sajttorta-szeletek

Epres sajttorta-szeletek
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 8 szelethez
  • a tésztához:
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 teáskanál reszelt citromhéj
  • *
  • a krémhez:
  • 50 dkg eper
  • 30 dkg cukor
  • 40 dkg natúr krémsajt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 tojás
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 teáskanál reszelt citromhéj
  • 50 dkg eper
  • 30 dkg cukor
  • 40 dkg natúr krémsajt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 db tojás

Elkészítés:

Elkészítjük a krémhez az eperlekvárt: ehhez a gyümölcsöt megmossuk, kicsumázzuk, 2-3 szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk. 10 dkg cukrot egy lábosba öntünk, addig melegítjük, amíg karamellizálódni kezd, majd hozzáadjuk hozzá az epret és folyamatos kevergetéssel 1 órán át sűrűre főzzük.

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy kisebb (kb. 15x20 cm-es) tepsit sütőpapírral kibélelünk. A vajat felkockázzuk. Tálba öntjük a lisztet a porcukorral és a citromhéjjal, majd összemorzsoljuk a vajjal, és a tepsibe nyomkodjuk. A sütőben kb. 20 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni (a sütőt nem kapcsoljuk ki).

Egy tálban mixer segítségével felverjük a krémsajtot a citromhéjjal meg a maradék cukorral. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat és egyneművé összedolgozzuk, a végén belekeverjük a citromlevet is. A hűtőbe tesszük, amíg a tészta kihűl.

Amikor kihűlt a tészta, elkenjük rajta az eperlekvárt és arra a krémsajtos keveréket. Visszatesszük a sütőbe kb. 25 percre, majd szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni és 4 órára a hűtőbe tesszük.

Tálaláskor kockákra vágjuk, a félretett, cikkekre vágott eperrel díszítjük.



Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti