Epres sajttorta

Epres sajttorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 30 dkg Győri Édes kakaós keksz
  • 15 dkg margarin
  • a krémhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 25 dkg 20 %-os tejföl
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 db egész tojás
  • a zseléhez:
  • 40 dkg eper
  • 3 evőkanál cukor
  • 15 g porzselatin
  • 30 dkg Győri Édes kakaós keksz
  • 15 dkg margarin
  • 50 dkg mascarpone
  • 25 dkg 20 %-os tejföl
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 db egész tojás
  • 40 dkg eper
  • 3 evőkanál cukor
  • 15 g porzselatin

Elkészítés:

A kekszet megdaráljuk, az olvasztott margarinnal összekeverjük. A tortaforma aljába belenyomkodjuk. 160 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

Összeállítjuk a krémet: a tojás kivételével mindent egy tálba teszünk, összekeverjük, majd egyesével belekeverjük a tojásokat. A kekszrétegre öntjük. A tepsibe vizet öntünk, a sütő aljába toljuk. (Szebben sül.) 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük a tésztát, majd 150 fokra mérsékelve a hőfokot további 30 percig. Ekkor, ha megnézzük a tésztánkat a közepe remegős lesz, de a sütőt lekapcsolva még 30 percig hagyjuk a sütőben csukott ajtónál pihenni, ezután résnyire kinyitjuk a sütő ajtaját és hagyjuk kihűlni.

Kihűlés után a hűtőbe tesszük. Az epret a cukorral 5 percig főzzük és átpasszírozzuk. A zselatint 1 dl vízben addig melegítjük, amíg el nem olvad (forralni nem szabad!). Amikor mindkettő langyos, összekeverjük és ráöntjük a tortára, majd a hűtőbe tesszük.

Tetszés szerint díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti