Epres sajttorta

Epres sajttorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg babapiskóta
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 500 dkg mascarpone
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 db egész tojás
  • 1 db tolássárgája
  • 3 dl cukrásztejszín
  • 50 dkg friss eper
  • 2 evőkanál porcukor
  • 20 dkg babapiskóta
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 500 dkg mascarpone
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 db egész tojás
  • 1 db tolássárgája
  • 3 dl cukrásztejszín
  • 50 dkg friss eper
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A babapiskótát késes robotgépben felaprítjuk, egy tálba tesszük, belecsurgatjuk a mézet, és az olvasztott vajat, majd összekeverjük.

Veszünk egy 23 cm átméretű tortaformát, az alját kikenjük olajjal és méretre vágunk az aljába sütőpapírt, mert így könnyebben kitudjuk venni majd a tortát.

Az összegyúrt babapiskótás masszát belenyomkodjuk a tortaformába, és egy kanál hátával kicsit felhúzzuk az oldalára is.

Elkészítjük a sajtkrémet: egy tálba tesszük a mascarpone krémet, a tejfölt, a porcukrot, a vaníliás cukrot és habverővel simára keverjük.

A tojásokat kikeverjük a tejszínnel és a vaníliás pudingporral, majd hozzáöntjük a sajtkrémhez és simára keverjük. Beleöntjük a tortaformába, majd megszórjuk a tészta tetejét apró kockára vágott eperrel (20 dkg-ot hagyunk a díszítésre).

170 fokra előmelegített gőzös sütőbe toljuk és 45-50 percig sütjük. Amikor kivesszük és még rezgős a teteje, akkor jó. (Ha a sütő nem gőzös, akkor egy szuflés tálkába teszünk a sütőbe vizet. Azért kell gőzös sütő, hogy a sajttorta a sütés alatt ne repedjen meg.)

Ha megsült, rácson langyosra kihűtjük, de az a legjobb, ha teljesen kihűl.

A tejszínt kemény habbá verjük. Veszünk egy habzsákot, és csillagcsővel kinyomott habrózsákkal kidíszítjük a sajttorta tetejét.

A maradék eprekkel kidíszítjük a tetejét.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!