Epres sajtmuffin

Epres sajtmuffin

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

18 darabhoz:

  • 20 dkg fagyasztott eper
  • 2 evőkanál porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 4 evőkanál cukor
  • 15 dkg natúr krémsajt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál vaníliaízű pudingpor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1/2 rúd vanília pépje
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

Emeld új szintre a muffint. A krémsajt és az eper megbolondítja.

Az epret szobahőmérsékleten kicsit hagyjuk felengedni, majd kis kockákra vágjuk. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.

A tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citromhéjat, a krémsajtot, a pudingport, a vaníliapépet és végül a lisztet. A tojásfehérjét cukorral habosra keverjük, a két masszát nagy fakanállal óvatosan összekeverjük. Muffin sütőformában vagy papírformába töltjük. (Papírforma esetén mindig dupla vagy tripla papírral dolgozzunk.)

Az epret beletömködjük a masszába, majd az előmelegített sütőbe tesszük és 20-25 percig sütjük. Ezután rácson hagyjuk kihűlni, és megszórjuk a porcukorral.

Neked ajánljuk