Epres-rebarbarás piskóta

Epres-rebarbarás piskóta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 piskótalap (1 vastagabb vagy 2 vékony) kész vagy házi sütésű
  • 1 csomag vaníliás puding (főzős)
  • tej
  • 50 dkg eper
  • 7-8 szál rebarbara
  • tejszínhab

Elkészítés:

A rebarbarát megpucoljuk a fás részektől, felkockázzuk és annyi vízben, hogy épp csak ellepje, megfőzzük 3 kanál cukorral, kevés citromlével. Ha felforrt pár percig továbbfőzzük, amíg megpuhul, majd leszűrjük.

A vanília pudingot a csomagoláson írt mennyiségű tejjel elkészítjük, és mikor már kissé kihűlt, az egyik piskótalapra kenjük. Egyenletesen elosztjuk rajta a kihűlt rebarbarát és sűrűn megpakoljuk eperrel.

Az egészet befedjük a másik piskótalappal és pár órára hűtőbe tesszük. Tejszínhabbal a tetején tálaljuk.

Neked ajánljuk