Epres pite

Epres pite
Elkészítési idő
3,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a pitéhez:
  • 30 dkg rizsliszt
  • 20 dkg Liga margarin vagy vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • a töltelékhez:
  • 60 dkg eper
  • 3 evőkanál cukor
  • a habhoz:
  • 3 db tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • (a forma 28 cm-es)
  • 30 dkg rizsliszt
  • 20 dkg Liga margarin vagy vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 60 dkg eper
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 db tojásfehérje
  • 20 dkg cukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összemorzsoljuk, majd cipóvá gyúrjuk. Érdemes legalább fél órára a hűtőbe tenni.

Ezalatt az epret megmossuk, megtisztítjuk félbe vágjuk.

A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd a pite formába helyezzük, úgy hogy a széleire is jusson belőle. Előmelegített sütőben kb. 8-10 percig sütjük.

A sütőből kivéve rárakosgatjuk az epret, megszórjuk kevés cukorral, vagy édesítővel, és visszatoljuk a sütőbe 10 percre.

A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd ha a hab már kemény, kanalanként hozzáadjuk a cukrot, végül a habot csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és visszatesszük a sütőbe, kb. 5 percre, de vigyázzunk rá, hogy a hab ne égjen meg!

Langyosra hűtve kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!