Epres pite

Epres pite
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 db 125 ml-es (375 ml) krém joghurt
  • 175 ml étolaj
  • 2 bögre cukor
  • 4 bögre liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db sütőpor
  • csipet só
  • 60 dkg friss eper
  • 3 db egész tojás
  • 4 evőkanál dió
  • 2 evőkanál porcukor
  • (a mérce egy 2 dl bögre)
  • 3 db 125 ml-es krém joghurt
  • 175 ml étolaj
  • 2 bögre cukor
  • 4 bögre liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db sütőpor
  • csipet
  • 60 dkg friss eper
  • 3 db egész tojás
  • 4 evőkanál dió
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

Egy tálba öntjük a joghurtot, az olajat, beleütjük a tojásokat, majd kézi habverővel kikavarjuk.
Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a cukrot, csipet sót és összekeverjük.

Egy tepsit (20x30 cm-es) kizsírozunk, liszttel meghintjük, és belesimítjuk a tésztát.

Az epret megmossuk, leszárítjuk és felkockázzuk, majd darált dióba mártjuk és ezzel megszórjuk a tészta tetejét. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 25-28 perc alatt megsütjük.

Langyosan kockára vágjuk, a tetejét porcukorral megszórva kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!