Epres panna cotta

Epres panna cotta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • az epres réteghez:
  • 20 dkg eper
  • 5 dkg cukor
  • a vaníliás réteghez:
  • 200 ml tejszín
  • 250 ml tej
  • 1,5 teáskanál zselatin (pl: Horváth Rozi)
  • 1,5 evőkanál cukor
  • 1/2 vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • a tetejére:
  • 10 dkg friss eper
  • 20 dkg eper
  • 5 dkg cukor
  • 200 ml tejszín
  • 250 ml tej
  • 1,5 teáskanál zselatin (pl: Horváth Rozi)
  • 1,5 evőkanál cukor
  • 1/2 db vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg friss eper

Elkészítés:

Az eperzseléhez az epret megmossuk, majd apróra felvágjuk. Egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és folyamatosan kevergetve lekvár állagúra főzzük. A sűrű epres réteget elosztjuk 2-3 pohár aljában, majd hűvös helyre tesszük. Amíg hűl, elkészítjük a vaníliás panna cottát.

A tejet és a tejszínt egy lábosba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a vanília magjait és melegíteni kezdjük. Ha már langyos, hozzáadjuk a zselatint, és folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik benne. (Vigyázzunk, mert felforralni nem szabad!) Langyosra hűtjük, majd elosztjuk a poharakban várakozó eperzselé tetején. 2-3 órára vagy egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy kellőképpen megdermedjen.

Friss gyümölccsel megpakolva hidegen kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kovács Marcsi küldte be. Köszönjük!