Epres mini pite cukormentesen

Epres mini pite cukormentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 45 dkg búzaliszt (vagy teljes kiőrlésű )
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg por alapú édesítő
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • az epres krémhez:
  • 15 dkg eper (szezonján kívül fagyasztott)
  • 1 dl víz
  • 3 dkg cukrozatlan vaníliás vagy sima pudingpor
  • édesítő (ízlés szerint)
  • a kenéshez:
  • 1 tojás
  • 45 dkg búzaliszt (vagy teljes kiőrlésű )
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg por alapú édesítő
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 15 dkg eper
  • 1 dl víz
  • 3 dkg cukrozatlan vaníliás vagy sima pudingpor
  • édesítő
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A vajat a lisztel elmorzsoljuk utána az édesítőt, vaníliát is beledolgozzuk. (A vaj hideg legyen!) Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a citromhéjat és a tojást, majd tésztát gyúrunk belőle (de ne melegedjen át!). Ezután minimum fél órára a hűtőbe tesszük.

Amíg hűsöl, elkészítjük a krémet. Az epret a vízzel és az édesítővel puhára főzzük. Leturmixoljuk vagy botmixerrel pépesítjük. Visszatesszük a lábasba és a pudingport kikeverjük még egy pici vízzel és az eperpüréhez adjuk. Addig kevergetjük, amíg nyúlós állagúra teljesen be nem sűrűsödik.

Kinyújtjuk a tésztát és kockákat vágunk belőle. A kockák közepébe kevés epres krémet teszünk és ráhajtjuk az egyik felét. A széleit villával benyomkodjuk, majd felvert tojással lekenjük.

180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti