Epres mikulás falatok

Epres mikulás falatok

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A kakaós piskótához:

  • 30 dkg liszt
  • 6 tojás
  • 30 dkg porcukor
  • 8 dkg kakaó

A krémhez:

  • 5 dl cukrászhab
  • 50 dkg eper
  • kókuszreszelék
  • mandula
  • csokoládészirup

Elkészítés:

A piskótához a tojássárgákat a porcukorral és a kakaóval habosra keverem. Folyamatos keverés közben beleszitálom a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verem, a fehérjéhez pedig teszek egy csipetnyi sót, így még keményebb lesz a hab, és óvatosan beleforgatom a kakaós masszába. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm a masszát, és megsütöm 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt.

Mikor elkészült, még forrón leveszem róla a sütőpapírt, mert így szépen lejön. Mikor kihűlt, pogácsaszaggatóval kiszaggatom, és kókuszreszelékkel megszórt süteményes tálra helyezem, így nem fog odaragadni.

Ezután a közepébe nyomok 1-1 mandulaszeletet, és megkenem a tetejét csokoládésziruppal. Ezután az alaposan megmosott eprek egyik végét levágom egyenesre, és ráhelyezem a csokiszirupra.

A cukrászhabot robotgéppel kemény habbá verem, és krémzsákkal díszítem mikulásunkat. A sapka tetejére egy szem csokireszeléket teszek. A végén megszórom a mikulásokat kókuszreszelékkel, mintha hóesés lenne.

Neked ajánljuk