Epres-mascarponés pohárkrém

Epres-mascarponés pohárkrém
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg eper
  • 10 dkg kristálycukor (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál Dzsemfix
  • 250 dkg mascarpone
  • 1-2 evőkanál porcukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 10 db kakaós keksz
  • 50 dkg eper
  • 10 dkg kristálycukor (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál Dzsemfix
  • 250 dkg mascarpone
  • 1-2 evőkanál porcukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 10 db kakaós keksz

Elkészítés:

Pár szem epret félre teszünk. A többit kicsit összevágjuk, és a cukorral feltesszük főni. Pár perc után beletesszük a dzsemfixet, és még kb. 2 percig főzzük. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

A kekszet összetörjük, a mascarponét kikavarjuk a cukorral, a tejszínt keményre verjük, majd a kettőt összekeverjük.

A pohár aljára szórunk a kekszmorzsából, erre jön egy réteg krém, erre az eper és így rétegezzük tovább. A tetejét megszórjuk kekszmorzsával és egy szem eperrel díszítjük. Hűtőbe tesszük.

Ebből a mennyiségből a fényképen látható mennyiség lett. Más gyümölccsel – például málnával – is nagyon finom.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte el. Köszönjük!