Epres-málnás túrótorta

Epres-málnás túrótorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 200 g cukor
  • 1 csomag + 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 100 g vaj
  • 1 csipet só
  • fél citrom leve
  • 2 tojás
  • 200 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag (6 lap) fehér lapzselatin
  • 500 g zsírszegény túró
  • 5 dl tejszín
  • 500 g bogyós gyümölcs (eper, málna)

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. 100 g cukrot, a vaníliás cukorral, a vajjal, csipetnyi sóval, 1 evőkanál citromlével és a két tojással robotgéppel krémesre keverünk. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és simává dolgozzuk.

A tésztát egy26 cm átmérőjű vajjal kikent, kilisztezett tortaformába tesszük és az előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.

A zselatint a csomagolás szerint vízbe áztatjuk. A villával finomra tört túróhoz keverünk 3-4 evőkanál tejszínt, a maradék cukrot, 1 teáskanál vaníliát és a maradék citromlevet. A feloldódott zselatint elkeverjük a tejszínnel, majd a túrós krémhez adjuk.

A túrós tölteléket egyenlegesen elosztjuk a már kihűlt torta alap tetején és legalább egy órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

A gyümölcsöket megtisztítjuk (mossuk), az epret szeletekre vágjuk, majd a kétfajta gyümölccsel díszítjük a torta tetejét.

Neked ajánljuk