Epres-málnás habos szelet (cukormentes és teljes kiőrlésű)

Epres-málnás habos szelet (cukormentes és teljes kiőrlésű)

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 4 db tojás
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 5 evőkanál xilit
  • vanília aroma
  • csipet só

a krémhez:

  • 15 dkg eper (fagyasztott is tökéletes)
  • 15 dkg málna (szintén jó a fagyasztott)
  • 4 dkg vaníliás pudingpor
  • édesítő
  • 1 dl víz

a habhoz:

  • 2 db felvert tojásfehérje
  • édesítő

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A vajat az édesítővel egy kicsit kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejet, a sütőporos a lisztet, az aromát, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és megkenjük lekvárral.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

Közben a málnát és az epret összefőzzük a cukorral, majd összeturmixoljuk (vagy botmixerrel pépesítjük) és a magokat átszűrjük, ha nem szeretjük. A pudingport vízzel elkeverjük, majd a püréhez adjuk és összefőzzük. Majd a tésztára öntjük. Rásimítjuk az édesítővel felvert tojásfehérjét és visszarakjuk a sütőbe 10-15 percre.

Ha kihűlt felszeleteljük.

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek