Epres-málnás habos szelet (cukormentes és teljes kiőrlésű)

Epres-málnás habos szelet (cukormentes és teljes kiőrlésű)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 4 db tojás
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 5 evőkanál xilit
  • vanília aroma
  • csipet só
  • a krémhez:
  • 15 dkg eper (fagyasztott is tökéletes)
  • 15 dkg málna (szintén jó a fagyasztott)
  • 4 dkg vaníliás pudingpor
  • édesítő
  • 1 dl víz
  • a habhoz:
  • 2 db felvert tojásfehérje
  • édesítő
  • 4 db tojás
  • 20 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg vaj
  • 5 evőkanál xilit
  • vanília aroma
  • csipet
  • 15 dkg eper (fagyasztott is tökéletes)
  • 15 dkg málna (szintén jó a fagyasztott)
  • 4 dkg vaníliás pudingpor
  • édesítő
  • 1 dl víz
  • 2 db felvert tojásfehérje
  • édesítő

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A vajat az édesítővel egy kicsit kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejet, a sütőporos a lisztet, az aromát, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és megkenjük lekvárral.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

Közben a málnát és az epret összefőzzük a cukorral, majd összeturmixoljuk (vagy botmixerrel pépesítjük) és a magokat átszűrjük, ha nem szeretjük. A pudingport vízzel elkeverjük, majd a püréhez adjuk és összefőzzük. Majd a tésztára öntjük.
Rásimítjuk az édesítővel felvert tojásfehérjét és visszarakjuk a sütőbe 10-15 percre.

Ha kihűlt felszeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti