Epres madártej tej-, cukor- és gluténmentesen

Epres madártej tej-, cukor- és gluténmentesen

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 liter kókusztej
  • 25 dkg eper (fagyasztott is lehet)
  • 10 dkg eritrit
  • 4 db L-es tojás
  • 1 kk. konjakliszt
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1-2 teáskanál citromlé

a tálaláshoz:

  • 6 szem eper
  • 10 dkg GM steviával édesített étcsoki
  • 1 evőkanál szőlőmagolaj

Elkészítés:

Tisztítás után az epret pépesre aprítjuk. (Fagyasztott eperből is készülhet.) A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét 2 dkg eritrittel kemény habbá verjük.

A tojássárgáját ízlés szerinti eritrittel, a vanília kivonattal, a konjakliszttel, az eperpürével és kb. 1/2 dl tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, lassú forralásnál a tojáshabot részletekben evőkanállal beleszaggatjuk, oldalanként kb. fél-fél percig főzzük, szűrőkanállal kivesszük és félretesszük.

A forró tejbe belekeverjük az epres-tojássárgás keveréket, és sűrűsödésig mérsékelt hőfokon főzzük. Langyosra hűtjük, majd poharakba szedjük, a tetejére habgaluskát halmozunk, és csokiba mártott eperrel díszíthetjük.

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk