Epres madártej tej-, cukor- és gluténmentesen

Epres madártej tej-, cukor- és gluténmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 liter kókusztej
  • 25 dkg eper (fagyasztott is lehet)
  • 10 dkg eritrit
  • 4 db L-es tojás
  • 1 kk. konjakliszt
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1-2 teáskanál citromlé
  • a tálaláshoz:
  • 6 szem eper
  • 10 dkg GM steviával édesített étcsoki
  • 1 evőkanál szőlőmagolaj
  • 1 liter kókusztej
  • 25 dkg eper (fagyasztott is lehet)
  • 10 dkg eritrit
  • 4 db L-es tojás
  • 1 kávéskanál konjakliszt
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1-2 teáskanál citromlé
  • 6 szem eper
  • 10 dkg GM steviával édesített étcsoki
  • 1 evőkanál szőlőmagolaj

Elkészítés:

Tisztítás után az epret pépesre aprítjuk. (Fagyasztott eperből is készülhet.) A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjét 2 dkg eritrittel kemény habbá verjük.

A tojássárgáját ízlés szerinti eritrittel, a vanília kivonattal, a konjakliszttel, az eperpürével és kb. 1/2 dl tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, lassú forralásnál a tojáshabot részletekben evőkanállal beleszaggatjuk, oldalanként kb. fél-fél percig főzzük, szűrőkanállal kivesszük és félretesszük.

A forró tejbe belekeverjük az epres-tojássárgás keveréket, és sűrűsödésig mérsékelt hőfokon főzzük. Langyosra hűtjük, majd poharakba szedjük, a tetejére habgaluskát halmozunk, és csokiba mártott eperrel díszíthetjük.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti