Epres krémes szelet glutén- és tejmentesen

Epres krémes szelet glutén- és tejmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál gluténmentes liszt
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • a krémhez:
  • 4,5 dl mandula tej
  • 3 tojás
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • cukor (ízlés szerint)
  • eper
  • a tetejére:
  • dekorhab
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál gluténmentes liszt
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 4,5 dl mandula tej
  • 3 db tojás
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • cukor
  • eper
  • dekorhab

Elkészítés:

A tésztához a 3 tojássárgát a cukorral, szódabikarbónával jól kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket (ennek felét óvatosan forgatjuk bele).

Sütőpapírral bélelt kerek torta formába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.

A kérmhez a mandula tejben elkeverjük a 3 tojás sárgát, a pudingporokat, vaníliás cukrot (és ízlés szerint kevés cukrot), feltesszük főni, majd, amikor jól besűrűsödött, hozzáadjuk a kemény habbá vert 3 tojásfehérjét, kicsit fent hagyjuk még a tűzön 1-2 percig, majd hideg vízbe rakjuk, hogy gyorsan kihűljön, és hozzáadjuk a cukorral kikevert pici margarint.

A krém negyedét a kihűlt tésztára kenjük, gazdagon rakunk rá epret, majd jön a többi krém, végül a felvert dekor habbal fedjük le.

Nagyon könnyű lesz a krém benne.

Megjegyzés:

A receptet Csernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!