Epres kölesgombóc (tej-, tojás-, szója-, glutén- és cukormentesen)

Epres kölesgombóc (tej-, tojás-, szója-, glutén- és cukormentesen)
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg köles
  • 25 dkg kukoricadara
  • 5 dkg eritrit
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 csipet adalékmentes só
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 20 szem (apró) eper
  • a forgatáshoz:
  • kókuszreszelék
  • 25 dkg köles
  • 25 dkg kukoricadara
  • 5 dkg eritrit
  • fél db citrom reszelt héja
  • 1 csipet adalékmentes só
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 20 szem (apró) eper
  • kókuszreszelék

Elkészítés:

A kölest és a kukoricadarát háromszoros mennyiségű vízben, külön-külön megfőzzük.

Amikor kihűltek, összekeverjük a két masszát, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket is.

Gombócokat formálunk belőlük, és a közepükbe egy-egy eperszemet rejtünk el. Kókuszreszelékben megforgatjuk és tálaljuk.

Kínálhatunk hozzá tejfölt és nyírfaporporcukrot.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti