Epres kígyó

Epres kígyó

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

2 db kígyóhoz:

  • 25 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 12,5 dkg vaj vagy margarin
  • 240 ml tej
  • 50 dkg eper
  • 4 dl tejszín (növényi)
  • 2 evőkanál vaníliás porcukor
  • 4 db csokilencse

Elkészítés:

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a lisztet, a sütőport összekeverjük a cukorral, egy nagy csipet sóval, és a szobahőmérsékletű vajjal összemorzsoljuk. folyamatosan hozzáöntjük a tejet, összedolgozzuk, a lényeg, hogy linzerhez hasonló tésztát kell kapnunk.

Két részre szétosztjuk, két kígyó formát sodrunk belőle (két S-betűt formázunk). Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 20 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, lecsepegtetjük. Két szem epret félreteszünk, a többit vékonyan felszeleteljük. Amikor kihűlt a tészta, vízszintesen kettévágjuk.

A tejszínt a porcukorral felverjük, a felét rákenjük az alsó tésztakígyókra. Eperrel kirakjuk, ráborítjuk a tészta másik felét. A tetejére is tejszínhabot kenünk, és pikkelyszerűen rásorakoztatjuk az epret. Egy szem eper legyen a kígyó feje, szemeknek használjunk egy-egy csokilencsét.

Neked ajánljuk