Epres kevert sütemény

Epres kevert sütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb.20 db eper
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 db eper
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 1,5 dl étolaj
  • 1 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojást jól kikeverjük a cukorral, a vaníliával, majd hozzáöntjük a tejet, az olajat, és hozzáforgatjuk a sütőporral vegyített lisztet.

A tésztát csomómentesre dolgozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük. A tetejére szórjuk a kevés lisztbe forgatott kockázott epret.

170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 25 perc alatt megsütjük (tűpróba!).

Megvárjuk, amíg kihűl, csak utána szeleteljük fel.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti