Epres képviselőfánk gluténmentesen

Epres képviselőfánk gluténmentesen
Elkészítési idő
3,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 100 g Nagykun rizsliszt
  • 50 g Margarin
  • 3 db M-es méretű tojás
  • 100 ml víz
  • csipet só
  • fél teáskanál cukor
  • a krémhez:
  • 2 csomag Dr.Oetker epres pudingpor
  • 500 ml mandulástej
  • ízlés szerint cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 evőkanál dekorhab
  • a habhoz:
  • 200 ml felvert dekorhab
  • 100 g Nagykun rizsliszt
  • 50 g Margarin
  • 3 db M-es méretű tojás
  • 100 ml víz
  • csipet
  • fél teáskanál cukor
  • 2 csomag Dr.Oetker epres pudingpor
  • 500 ml mandulástej
  • cukor
  • 10 dkg margarin
  • 1 evőkanál dekorhab
  • 200 ml felvert dekorhab

Elkészítés:

A vizet a margarinnal, a sóval és cukorral egy serpenyőbe a tűzhelyen melegíteni kezdjük, ha már kicsit forr, hozzáadjuk a lisztet és jól belekeverjük. Akkor jó, ha elválik az edény falától!

Levesszük a tűzhelyről és egyesével hozzákeverjük a tojást.

Sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat kanalazunk belőle, és 220 fokra előmelegített sütőben megsütjük. (Nem szabad kinyitni a sütőajtót, amíg sül!)

Közben megfőzzük a pudingot, ha kihűlt hozzákeverjük a margarint és a habot.

Ha kész a tészta, levágjuk a tetejét, megtöltjük a krémmel, jó sok epret rakunk közé, erre megy a hab és a tészta teteje. Eperrel díszítve kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Csernáczki Zsanett küldte be. Köszönjük!