Epres joghurttorta

Epres joghurttorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 600 g joghurt (4 kis doboz)
  • 200 ml habtejszín
  • 10 g zselatin (1 csomag)
  • 10 dkg cukor
  • 50 dkg eper (plusz a díszítéshez)
  • 600 g joghurt (4 kis doboz)
  • 200 ml habtejszín
  • 10 g zselatin (1 csomag)
  • 10 dkg cukor
  • 50 dkg eper (plusz a díszítéshez)

Elkészítés:

A joghurtot elkeverjük a cukorral és a zselatinnal, és melegíteni kezdjük majdnem forrásig. Ezután hűlni hagyjuk.

Amíg a joghurt langyosra hűl, addig a tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a langyos joghurtba keverjük az összeturmixolt eperrel együtt.

Vízzel kiöblített formába öntjük, és 4-5 órára a hűtőbe tesszük dermedni. Ezután kiborítjuk a formából és ízlés szerint díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti