Epres habos szelet

Epres habos szelet

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 12 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 citrom reszlet héja

A túrós krémhez:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 12 dkg cukor
  • 5 tojássárga
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola

Valamint:

  • 50 dkg eper

A habhoz:

  • 5 tojásfehérje
  • 10 dkg cukor

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összedolgozom, szükség esetén még liszttel sűrítem és tepsibe simítva 180 fokon elősütöm 10 percet.

A krémhez kikeverem a hozzávalókat és az alapra halmozom, tetejét eperszemekkel rakom ki, majd 30 percet sütöm.

A habhoz felverem a fehérjét cukorral és a süteményre simítom, majd 5-6 percig szárítom a sütőben.

Neked ajánljuk