Epres gyümölcskrémes

Epres gyümölcskrémes

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • csipet só

a tepsi kikenéséhez:

  • vaj
  • liszt

a krémhez:

  • 3 csomag vanília pudingpor
  • 1 liter tej
  • 2 db tojás
  • 8 evőkanál porcukor

valamint:

  • 60 dkg eper
  • 5 db babapiskóta lereszelve

Elkészítés:

A hat tojássárgáját kikeverjük a cukorral (robotgéppel 5-7 percig keverjük), majd hozzáadjuk a lisztet, végül beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kizsírozott, lisztezett kb. 25 x 40 cm-es tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük (tűpróba).

Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. Ehhez a pudingporból a cukorral a tejjel és 2 tojássárgájával pudingot készítünk. Közben a 2 tojásfehérjét kemény habbá verjük. Ha a puding elkészült, még forrón hozzákeverjük a kemény tojásfehérjét.

Ha langyosra hűlt a piskóta, a megmosott, megtisztított és kettévágott földiepreket szépen elegyengetjük a piskóta tetején. Erre ráöntjük a tojásfehérjével elkevert vanília pudingot, szépen elsimítjuk rajta, majd a tetejére szórjuk a reszelt babapiskótát. Hűtőbe rakjuk, kb. 3-4 órára, vagy akár egy éjszakára is.

Másnap szeletelhetjük és fogyasztható.

A receptet Medovarszki Tamásné küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk