Epres gombóc vaníliamártással

Epres gombóc vaníliamártással

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 10 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg eper
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 3 db tojássárga
  • 20 dkg zsemlemorzsa

A vaníliamártáshoz:

  • 6-7 dl tej
  • 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 2-3 evőkanál cukor

Elkészítés:

A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, azután melegen áttörjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgákat és a vajat, majd tésztát gyúrunk belőle.

A tésztát nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk, kockákra vágjuk. Minden kocka közepébe 1-1 félbevágott fahéjas-porcukros eperszemet helyezünk. Gombócokat formálunk belőle, majd enyhén sós vízben megfőzzük.

A zsemlemorzsát kis olajban megpirítjuk, és a kifőtt gombócokat ebben forgatjuk meg.

Az epres gombóchoz vaníliamártást is adunk.

Neked ajánljuk