Epres fehércsokis torta (cukormentes, teljes kiőrlésű)

Epres fehércsokis torta (cukormentes, teljes kiőrlésű)

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál teljes kiőrlésű liszt (vagy búzaliszt)
  • 3 evőkanál xilit
  • *

a vanília krémhez:

  • 20 dkg cukormentes fehércsoki
  • 4 dl tejszín
  • 50 dkg kisebb, lehetőleg egyforma nagyságú eper
  • édesítő (ízlés szerint)

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját az édesítővel habosra verjük. A fehérjét kemény habbá verjük. Egy habkártyányit adjunk belőle a sárgájához, majd az egész édesítős sárgáját a fehérje habba forgatjuk. Beleszitáljuk a lisztet, majd sütőpapírral bélelt kisebb formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb.15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd vágjuk ketté.

1 dl tejszínben felolvasztjuk a csokoládét, majd a hűtőbe legalább félórára. Utána kihabosítjuk, vagy legalábbis géppel egy kicsit összedolgozzuk.

A maradék tejszínt az édesítővel habbá verjük, majd belekeverjük a fehércsokis masszát.

Az egyik piskóta lapra egy adag krémet teszünk, majd az egész epreket belenyomkodjuk. Befedjük krémmel, majd rátesszük a másik piskótát és a tetejére is kenünk egy vékony réteg krémet. Ízlés szerint díszítjük, majd pár órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük, csak utána szeleteljük fel.

Olyan szépen mutat benne az eper, talán ez ennek a sütinek a különlegessége.

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk