Epres clafoutis (tejpite)

Epres clafoutis (tejpite)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 db tojás
  • csipet só
  • 2/3 bögre liszt
  • 1 negyed bögre kristálycukor
  • 2/3 bögre tej
  • 300 g eper
  • *
  • a kikenéshez:
  • vaj
  • 3 db tojás
  • csipet
  • 2/3 bögre liszt
  • 1 negyed bögre kristálycukor
  • 2/3 bögre tej
  • 300 g eper
  • vaj

Elkészítés:

A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.

Az eper kivételével a hozzávalókat jól összekeverjük (a legjobb, ha turmixgépet használunk), folyékony állagú masszát fogunk kapni.

A serpenyőt vagy egy kör alakú sütőtálat vajjal kikenünk és beleöntjük a masszát. Az epret tetszés felvágjuk és a tetejére szórjuk. Az előmelegített sütőbe tesszük és 35 perc alatt készre sütjük.

Még melegen, porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti