Epres-citromkrémes mini torta

Epres-citromkrémes mini torta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

8 db-hoz:

a kekszes alaphoz:

  • 1 csomag Győri zabfalatok
  • 6 dkg vaj

az epres citromkrémhez:

  • 15 dkg eper
  • 3 db citromos joghurt (Danone)
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • 10 gramm porzselatin
  • 1 dl víz

Elkészítés:

A zabkekszet összemorzsoljuk, majd alaposan összekeverjük a felolvasztott meleg vajjal. Egy tálcára sütőpapírt teszünk, majd egymás mellé helyezzük a tortakarikákat. Ezután belekanalazzuk a kekszes keveréket, alaposan lenyomkodjuk, majd a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit apró kockára vágjuk.

A joghurthoz hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd alaposan összekeverjük. A vizet forráspontig melegítjük, majd a tűzről levesszük, hozzáadjuk a zselatint, és addig keverjük, amíg teljesen feloldódik. Ezután a joghurtos keverékhez adjuk, és újból alaposan összekeverjük. A Hulalát (vagy habtejszínt) kemény habbá verjük, majd egy fakanállal apránként szintén hozzákeverjük a joghurtos elegyhez. Ezután hozzáadjuk a felkockázott epret, és óvatosan összeforgatjuk. A kekszes alapot a hűtőből kivesszük, a formákba kanalazzuk az epres-citromos krémet, majd visszatesszük a hűtőbe pár órára (vagy egész éjszakára), hogy a krém teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt a megtöltött formákat a hűtőből kivesszük, majd óvatosan lehúzzuk a formát. Ezután a tetejét kirakjuk az apró kockákra vágott eperrel, és mentalevéllel díszítve kínáljuk.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk