Epres-bodzás kocka

Epres-bodzás kocka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a piskóta:
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • az epres krémhez:
  • 20 dkg eper
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 10 g zselatin
  • 1/2 dl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • a bodzás krémhez:
  • 1 dl bodzaszörp
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg vagy ízlés szerint porcukor
  • 125 g joghurt
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 10 g zselatin
  • 1/2 dl víz
  • az eperzseléhez:
  • 20 dkg eper
  • cukor ízlés szerint (8-10 dkg)
  • 1,5 dl víz
  • 10 g zselatin
  • 1/2 dl víz
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 20 dkg eper
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 10 g zselatin
  • 1/2 dl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl bodzaszörp
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg vagy ízlés szerint porcukor
  • 125 g joghurt
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
  • 10 g zselatin
  • 1/2 dl víz
  • 20 dkg eper
  • cukor (8-10 dkg)
  • 1,5 dl víz
  • 10 g zselatin
  • 1/2 dl víz

Elkészítés:

A 3 tojásból és a hozzávalókból hagyományos módon piskótát sütünk (a tepsi mérete: 26×26 cm.)

Az epres krémhez a megtisztított epret összeturmixoljuk. A tejszínből a kétféle cukorral habot verünk, és az összeturmixolt eperrel összekeverjük. A zselatint a vízzel előírás szerint feloldjuk, és az epres krémhez adjuk.

A kihűlt piskótalapot visszatesszük a tepsibe, rákenjük az epres habot és a hűtőbe tesszük dermedni.

A bodzás krémhez a bodzaszörphöz hozzáadjuk a citrom levét és héját, majd a joghurttal elkeverjük. A tejszínt felverjük a porcukorral, és összekavarjuk a szörpös masszával. Az előírás szerint a vízben feloldott zselatint a krémhez kavarjuk és rákenjük a már megdermedt epres krémre. Visszatesszük a hűtőbe, és ha már megdermedt elkészítjük az eperzselét.

Az megtisztított, feldarabolt epret 8-10 dkg cukorral, 1,5 dl vízzel kb. 10 percig főzzük, majd pürésítjük. A zselatint összekeverjük a vízzel, ha megduzzadt mikróban folyós állagúra melegítjük és az eperpüréhez adjuk. Ha már langyosra hűlt óvatosan a bodzáskrémre kanalazzuk. Hagyjuk megdermedni, majd kedvünk szerint díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Gál Hedvig küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti