Epres bécsi túrós palacsinta gluténmentesen

Epres bécsi túrós palacsinta gluténmentesen
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a palacsintához:
  • 30 dkg GM zabpehelyliszt
  • 4 db tojás
  • 6 dl szénsavas ásványvíz vagy tej
  • csipet só
  • 1 evőkanál cukor
  • a töltelékhez:
  • 60 dkg túró
  • 2-4 evőkanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • vaníliás cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 db tojás
  • mazsola (opcionális)
  • az öntethez:
  • 2 dl tej
  • kb. 15-20 dkg eper
  • 1 evőkanál cukor
  • a tetejére:
  • porcukor
  • 30 dkg GM zabpehelyliszt
  • 4 db tojás
  • 6 dl szénsavas ásványvíz vagy tej
  • csipet
  • 1 evőkanál cukor
  • 60 dkg túró
  • 2-4 evőkanál cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • vaníliás cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 db tojás
  • mazsola
  • 2 dl tej
  • 15-20 dkg eper
  • 1 evőkanál cukor
  • porcukor

Elkészítés:

A palacsintához a hozzávalókat kézi habverővel alaposan összekeverjük. Sűrű palacsintatésztát kapunk. Érdemes kb. fél órát pihentetni, ha szükséges vízzel tovább hígítható.

Teflon vagy kerámia serpenyőben – amit előzőleg kókuszzsírral kikentünk – kisütjük a palacsintákat. Ebből a mennyiségből nekem kb. 20 darab palacsinta lett.

Egy tűzálló tálat vajjal vagy margarinnal kikenünk.

Elkészítjük a túrótölteléket: a túrót, a tejfölt, a tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját alaposan összekeverjük, a tojásfehérjéből kemény habot verjünk, és óvatosan ezt is beledolgozzuk. Mazsolával tovább turbózható, de nem kötelező.

A kisült palacsintákat a töltelékkel megtöltjük, feltekerjük, majd kettévágjuk, és jénaiba helyezzük úgy, hogy a vágott felület legyen felül.

Elkészítjük az öntetet: a tejet, a cukrot, a tojásokat és a megtisztított, megmosott epret összeturmixoljuk, majd a betöltött, jénaiba rakosgatott palacsinták tetejére öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tesszük kb. 20-25 percre. (A palacsintáknak nem kell megpirulniuk, csak egy kis színt kell kapniuk.)

Porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti