Epres-babapiskótás túrótorta

Epres-babapiskótás túrótorta

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag zselatin
  • 30 dkg eper
  • babapiskóta

Elkészítés:

A túrót villával áttörjük, hozzákeverjük a vaníliás cukrot. Egy másik tálban a vajat a porcukorral habosra keverjük. Ezután a túrót, a vajat a felvert tejszínhabot, és a mascarponét összekeverjük.

Kevés vízben feloldjuk az 1 csomag zselatint, felfőzzük, és amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük az elkészített túróhoz.

Az eper 2/3 részét felszeljük, és szintén hozzákeverjük a túróhoz.

A tortaforma alját és oldalát kirakjuk babapiskótával, majd az elkészített túrót beleöntjük. Lefóliázzuk a formát, 4-5 órára a hűtőbe rakjuk, hogy jól megdermedjen

Neked ajánljuk