Epres-almás pite

Epres-almás pite

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A linzertésztához:

  • 1 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg liszt

A töltelékhez:

  • 2 db savanyú alma
  • 10 szem eper
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • zselatinpor

Elkészítés:

A linzertésztát gyúrjuk össze, és pihentessük a hűtőben fél-1 órát. Az almákat kockákra vágjuk, az epreket felezzük. Megpároljuk fedő alatt a cukorral, vaníliás cukorral. Ha száraz tölteléket szeretnénk, akkor addig pároljuk, míg a leve elfő, de ha meghagyjuk levét, tegyük bele a végén a zselatint. Egy kerek formát béleljünk ki sütőpapírral. A linzertésztából nyújtsunk két kerek formát, az alsó egy picit nagyobb legyen. A tésztára tesszük a tölteléket, majd rárakjuk a másik linzerlapot. Megkenjük a tetejét tojással, megszurkáljuk, és 170 fokon pirulásig sütjük.

Neked ajánljuk