Epres alagút liszt nélkül (laktózmentes)

Epres alagút liszt nélkül (laktózmentes)
Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 6 tojás
  • 1/4 csésze édesítő (eritrit)
  • 5 dkg kakaópor
  • a krémhez:
  • 10 dkg laktózmentes vaj
  • 2 dl laktózmentes tejszín
  • 5 dkg eritrit
  • 20 dkg eper
  • 6 db tojás
  • 1/4 csésze édesítő (eritrit)
  • 5 dkg kakaópor
  • 10 dkg laktózmentes vaj
  • 2 dl laktózmentes tejszín
  • 5 dkg eritrit
  • 20 dkg eper

Elkészítés:

A tésztához a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaóport. A fehérjét felverjük, majd azt is hozzákeverjük.

Sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Ezután a sütőpapírt lehúzzuk róla, majd még melegen óvatosan feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

A krémhez a vajat a cukorral simára keverjük, a tejszínt felverjük. A kettőt óvatosan összekeverjük, és megfelezzük. Az egyik részbe belekeverjük a közben apróra vágott epret (melyből díszítéshez félreteszünk pár szemet), a másikkal majd a sütemény tetejét vonjuk be.

Kitekerjük a közben kihűlt piskótát, megkenjük az epres krémmel, visszatekerjük, majd az egészet bevonjuk a krém másik felével. Csokireszelékkel és eperszemekkel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Polgár Judit küldte be. Köszönjük!