Epertorta

Epertorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 8 szelethez:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1,5 dl olaj
  • 1,5 dl eperpüré (10-12 szem eperből)
  • 1 teáskanál citromlé
  • 4 tojás
  • piros vagy rózsaszín ételfesték (elhagyható)
  • 25 dkg krémtúró
  • 1 dl joghurt
  • 10 dkg porcukor
  • 4 szem eper a díszítéshez

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-fokra. Kivajazunk és kilisztezünk egy 18 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát. Szebbek lesznek a totáink, ha 4 db 8-10 cm átmérőjű „mini” tortákat sütünk, és azokkal dolgozunk.

Tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport. Hozzáadjuk az olajat, az eperpürét, a citromlevet, majd a tojásokat. Alaposan elkeverjük, majd adunk hozzá ételfestéket, ha szükséges a színe miatt. A masszát a tortaformába töltjük, és 20-25 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a torta, három vagy négy lapra vágjuk.

A krémtúrót alaposan kikeverjük a joghurttal és a porcukorral, majd ezzel a krémmel megtöltjük a tortát. Friss eperrel díszítjük.

Fotó: Ringier/Recepttár

Neked ajánljuk