Epertorta

Epertorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál eritrit
  • 6 evőkanál GM zabpehelyliszt

a krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg eper
  • 4 dl Hulala
  • 1 csomag zselatin
  • 2 evőkanál eritrit

valamint:

  • 25 dkg eper

a bevonáshoz:

  • 50 dkg fondant piros és zöld ételszínezék

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, és az eritritet is, tovább habosítjuk, majd a legalacsonyabb fokozatra kapcsoljuk a robotgépet, és kanalanként hozzáadjuk a GM zabpehelylisztet is.

A masszát sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt készre sütjük.

Eközben a mascarponét az apró darabokra vágott eperrel és az eritrittel kihabosítjuk, majd a Hulalát habbá verjük. A zselatint kb 1 dl vízben felmelegítjük (nem forraljuk!), végül óvatosan összekeverjük az epres krémet, a habot és a zselatint is belecsurgatjuk.

Ezalatt a piskóta is megsült már, ha kihűlt, egy sablon segítségével, kivágunk 2 db szív alakot, a maradék piskótát, kb 2 cm-es csíkokra vágjuk. Az egyik szív alakú lapot tálcára helyezzük, a krémet habzsákba kanalazzuk, és a lap szélére 2 cm-es csíkban krémet nyomunk, erre illesztjük a piskóta csíkokat, majd krém következik (ha jól dolgoztunk még egy rétegre való piskóta csíkunk lesz, ha véletlen nem, nincs baj, csak alacsonyabb lesz a torta).

Megint krém következik, majd mielőtt a felső lapot ráhelyeznénk, az üreget megtöltjük alaposan megmosott, megszárított eperrel, végül a szív alakú lappal lezárjuk a tortát, a maradék krémmel vonjuk be a torta tetejét és oldalát.

Pár órára hűtőbe tesszük (ezalatt, ha nem kész fondanttal dolgozunk elkészíthetjük a házit is). Porcukorral szórt felületen kinyújtjuk a pirosra színezett fondantot, majd nyújtófára tekerjük és a tortára ráhajtva azt beburkoljuk vele, a felesleges részeket levágjuk, a zöld fondantból leveleket szúrunk ki, és enyhén nedves felületre felragasztjuk a leveleket is. Végül fogpiszkálóval „bepöttyözzük” az epret.

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk