Epertorta

Epertorta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kis üveges eperdzsem (házi, ha lehetséges)
  • 500 ml habtejszín (Meggle, Hulala)
  • 1 csomag habfixáló (Dr. Oetker)
  • 1 csomag Dr. Oetker epres tortakrém
  • 4 dl tej
  • 1 tábla tejcsokoládé
  • 50 dkg friss eper
  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kis üveges eperdzsem (házi, ha lehetséges)
  • 500 ml habtejszín (Meggle, Hulala)
  • 1 csomag habfixáló (Dr. Oetker)
  • 1 csomag Dr. Oetker epres tortakrém
  • 4 dl tej
  • 1 tábla tejcsokoládé
  • 50 dkg friss eper

Elkészítés:

A 8 tojásfehérjét 8 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport, majd hozzákanalazunk 8 evőkanál lisztet. A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába öntjük (28 cm-es), és előmelegített sütőbe helyezzük és aranybarnára sütjük.

A kisült tortát kihűtjük, majd ezután három részre vágjuk. Az első lapot tányérra helyezzük és elkészítjük az epres tortakrémet.

A Dr. Oetker epres tortakrém port egy tálba öntjük, majd hozzáadunk 4 dl tejet és robotgéppel felverjük. Ezt a krémet rákenjük a piskóta lapra, majd rátesszük a második lapot. Ezt megkenjük eperdzsemmel.

Habfixálóval felverjük a habtejszínt és a felét rákenjük az eperdzsemre. Ezután rátesszük a harmadik piskóta lapot, és bevonjuk az egész tortát a megmaradt tejszínhabbal.

A csokoládét gőz felett felolvasztjuk és a torta szélére csurgatjuk. A torta tetejére megmosott, friss eper szemeket helyezünk.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!