Epertorta

Epertorta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tészta aljához és tetejéhez:
  • 4-4 db tojásfehérje
  • 4-4 evőkanál cukor
  • 4-4 evőkanál liszt
  • 6-6 g sütőpor
  • a krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 200 g cukor
  • 1 db vanília rúd kikapart magja
  • 200-300 ml habtejszín
  • eper
  • 1 csiomag piros tortazselé
  • 4-4 db tojásfehérje
  • 4-4 evőkanál cukor
  • 4-4 evőkanál liszt
  • 6-6 g sütőpor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 200 g cukor
  • 1 db vanília rúd kikapart magja
  • 200-300 ml habtejszín
  • eper
  • 1 csomag piros tortazselé

Elkészítés:

A tésztához a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a lisztet és a sütőport. A tésztát kivajazott, kilisztezett formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A krém hozzávalóiból sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, a felvert tejszínhabbal lazítjuk.

A tésztát a forma aljára rakjuk. Az epreket félbe vágva az egyenes felével kifelé a forma szélére körbe rajuk. A maradék epret felkockázzuk és a torta közepén elegyengetjük.

A krémet ráhalmozzuk. A tetejére rakjuk a másik tésztát. Eperrel díszítjük.

A csomagoláson lévő utasítás szerint elkészítjük a torta zselét, és rákanalazzuk a torta tetejére, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen rajta.

Hűtőbe tesszük, hogy a zselé megdermedjen.

Megjegyzés:

A receptet Kecskés Tímea küldte be. Köszönjük!