Epermisu

Epermisu
Elkészítési idő
5,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • A cukorsziruphoz:
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 2 citrom
  • A krémhez:
  • 50 dkg eper
  • 30 dkg mascarpone krémsajt
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 40 db babapiskóta
  • 30 dkg eper
  • A tetejére:
  • cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 2 db citrom
  • 50 dkg eper
  • 30 dkg mascarpone krémsajt
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 40 db babapiskóta
  • 30 dkg eper
  • cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

A sziruphoz egy kis lábasba szórjuk a cukrot, ráöntjük a vizet, és kevergetve felmelegítjük, hogy a cukor teljesen feloldódjon a vízben. Lereszeljük az alaposan megmosott citromok héját, és a cukros sziruphoz adjuk. Végl a A két lereszelt citrom kifacsart átszűrt levét is belekeverjük.

Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és felaprítva beleszórjuk a turmixgépbe, amellyel egy perc alatt pépesre törjük. Az eperturmixot összekeverjük a mascarponéval, majd hozzáadju a gőzön megolvasztott fehér csoki is. Ha ezzel végeztünk, fellazítjuk a krémet a tejszínnel.

Egy tálba lerakunk egy réteg cukros-citromos szirupban megáztatott babapiskótát, erre rákenünk egy kis krémet, amit megszórunk apróra vágott eperdarabokkal, és addig folytatjuk a babapiskóta, krém meg a gyümölcsdarabok rétegezését, ameddig csak van miből. A vége krémréteg legyen, hogy a rászórt kakaópornak legyen mihez tapadnia.

Néhány órát, vagy akár egy éjszakán át hűtőben hűtjük.