Epermisu

Epermisu
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 15 db babapiskóta
  • 30 dkg eper
  • *
  • a sziruphoz:
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 2 kezeletlen citrom
  • *
  • a krémhez:
  • 30 dkg eper
  • 15 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1 dl tejszín
  • *
  • a tetejére:
  • friss eper
  • 15 db babapiskóta
  • 30 dkg eper
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 2 kezeletlen citrom
  • 30 dkg eper
  • 15 dkg mascarpone
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1 dl tejszín
  • friss eper

Elkészítés:

Először a cukros szirupot készítjük el. Ehhez beleszórjuk egy kis lábosba a cukrot, ráöntjük a vizet, és kevergetve felmelegítjük, hogy a cukor teljesen feloldódjon a vízben. Lereszeljük a citromok héját, a cukros sziruphoz adjuk. A két „lekopasztott” citromnak kifacsarjuk a levét, teaszűrőn átszűrjük és szintén a sziruphoz adjuk.

A krémhez az epret megmossuk, kicsumázzuk és felaprítva turmixgépbe tesszük, amellyel egy perc alatt pépesre törjük. A piros, illatos masszát összekeverjük a mascarponéval, és máris mehet bele a gőz fölött megolvasztott fehér csoki is. Ha ezzel végeztünk, fellazítjuk a krémet a felvert tejszínnel.

6 db fagyi kelyhet megtöltünk a finom krémmel, beleszúrjuk a szirupba áztatott babapiskótákat és friss eperrel díszítjük.

Tipp: Jót tesz neki, ha néhány órát vagy akár egy teljes napot is álldogál a hűtőben.

(Ha nagyobbak a kelyhek, babapiskótát is rétegezhetünk a pohárba két krémréteg közé.)

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti