Eperkrémtorta

Eperkrémtorta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 3 evőkanál cukor
  • a krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl Hulala
  • 1 csomag zselatin
  • 30 dkg eper
  • a tetejére:
  • 2,5 dl Hulala
  • a formához:
  • pici vaj
  • kevés liszt
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl Hulala
  • 1 csomag zselatin
  • 30 dkg eper
  • 2,5 dl Hulala
  • pici vaj
  • kevés liszt

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, és tovább verjük a legmagasabb fokozaton. Ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és a géppel a rizslisztet is belekeverjük.

Egy 18 cm átmérőjű kivajazott rizslisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd 3 lapba vágjuk.

A krémhez a mascarponét a cukorral és az eperrel kikeverjük, a Hulalát kemény habbá verjük, a zselatint kevés vízben felolvasztjuk. Agyümölcsös-mascarponés krémbe kanalazzuk a habot, összekeverjük, végül lassú sugárban csurgatva a zselatint is hozzáadjuk. Ezzel a krémmel töltjük meg a tortát, úgy, higy az oldalát és a tetejét is megkenjük a krémmel.

A tetejét és az oldalát is felvert Hulala habbal díszítjük.
(Én még színes cukorkákat is tettem rá.)

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!