Hozzávalók:
  • A leveshez:
  • 50 dkg eper
  • 3 dl tejszín
  • fél csomag forraltbor fűszerkeverék
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 10 db citrompótló
  • 1 csipet só
  • A gombóchoz:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 4,5 kanál gríz
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • pirított mandula
  • 50 dkg eper
  • 3 dl tejszín
  • fél csomag forraltbor fűszerkeverék
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 csomag tejszínes pudingpor
  • 10 db citrompótló
  • 1 csipet
  • 25 dkg tehéntúró
  • 4,5 kanál gríz
  • 1 tojás
  • 1 csipet
  • pirított mandula

Eperkrémleves túrógombóccal

Elkészítési idő
5,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Az epret felkockázzuk és két liter vízben megfőzzük.

A citrompótlót, a sót, a cukrot és a fűszerkeveréket a vízbe tesszük. Forrásig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük, majd beleöntjük a tejszínnel kikavart tejszínes pudingport. Ezután mégegyszer felforraljuk.

Közben a grízt, a túrót, a sót és a tojást összedolgozzuk, és gombócokat formázunk belőle.

A lobogó levesbe beletesszük a gombócokat. Miután feljönnek a leves felszínére, még 5 percig tovább főzzük.

Tálaláskor megszórjuk mandulával.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti