Eperkrémes-tejszínes kocka

Eperkrémes-tejszínes kocka

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 tojás
  • 4 dkg lágy vaj
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kevés reszelt citromhéj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 dkg kakaópor
  • csipet só

A krémhez:

  • 2 csomag eper ízű puding
  • 6 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • kb. 15 dkg erperlekvár
  • 1/2 citrom leve
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatin fix
  • 2 evőkanál cukor

A tetejére:

  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 evőkanál cukor
  • eperszemek

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojást a cukrokkal, a sóval és a vajjal habosra keverjük, belekeverjük a kakaót, kevés citromhéjat reszelünk hozzá, a tejet és a sütőporral elkevert lisztet beleszitálva váltakozva keverjük bele.

A tésztát sütőpapírral bélelt közepes tepsibe simítjuk, 22-25 perc alatt megsütjük.

A krémhez megfőzzük a pudingot. Kihűtjük, citromlével, kb. a lekvár felével ízesítjük.

2,5 dl tejszínt a cukorral és a zselatin fix-szel kemény habbá verünk, a kihűlt pudingba finoman beleforgatjuk. A tésztát megkenjük vékonyan a maradék lekvárral, előbb a pudingkrémet, végül a 2 evőkanál cukorral és a habfixálóval habbá vert tejszínt elsimítjuk a süti tetején. A hűtőben dermesztjük utána.

Neked ajánljuk