Eperkrémes mogyorótorta

Eperkrémes mogyorótorta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 db tojás
  • 4 ek. porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 12,5 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg darált mogyoró

Az epres krémhez:

  • 30 dkg eper
  • 25 dkg ricotta
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • 5 g zselatin
  • 1/2 citrom leve
  • reszelt narancshéj
  • 0,5 dl víz

Elkészítés:

A tojásokat, porcukrot, vaníliás cukrot kikeverem robtgéppel, majd langyos olvasztott csokit csurgatok bele.

2 tortalapot sütök sütőpapírral borított tortaformákban kb. 20-25 perc alatt, majd a rácson hagyom kihűlni.

Botmixerrel pépesített epret felrakok kevergetve főni cukorral, reszelt narancshéjjal, egyik vaníliás cukorral, majd 10 perc múlva átpaszírozom és lehűtöm.

Kikeverem a ricottát, porcukrot, maradék vaníliás cukrot, citromlevet és az eperkrémmel vegyítem.

Forró vízben oldom a zselatin és langyosan ezt is hozzáadom a krémhez, felvert habtejszínnel együtt.

1 órán át hűtöm a hűtőben, majd leknem az egyik lapot, befedem a másikkal, és a tetejét is bevonom.

Tortadarával szórom és olvasztott csokiba mártott eperrel díszítem.

Neked ajánljuk