Eperhabos-túrós süti

Eperhabos-túrós süti

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 30 dkg rétesliszt
  • 1 dl tejföl
  • csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 5 dkg cukor

A túrókrémhez:

  • 5 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A habhoz:

  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg eperlekvár
  • 4 tojás fehérje
  • pici só
  • 1 teáskanál citromlé

A tészta kenéséhez:

  • 6-7 dkg eperlekvár

Elkészítés:

Elkészítés: A sütőt 180 fokra

Tészta:

Morzsoljuk el a lisztben a vajat, majd a többi alapanyag hozzáadásával gyúrjunk tésztát! Nyújtsuk tepsibe a kész tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig süssük!

Töltelék:

A vajat keverjük habosra a cukrokkal! Törjük bele a túrót, ezután keverjük el a tojássárgákkal és a citromhéjjal! Tejföllel lazítjuk.

A 20 percig sütött tésztát kenjük meg lekvárral, majd túrókrémmel! Tegyük vissza negyed órára a sütőbe!

A tojásfehérjét sóval félig felverjük, majd a cukrot fokozatosan hozzáadagoljuk, habot verünk. A lekvárt és a citromot is adagonként keverjük hozzá.

Vegyük le a sütő hőmérsékletét 140 fokra! A sütemény tetejét borítsuk be habbal, majd villával mintázzuk meg! Még 10 percig sütjük.

Kihűlés után kockákra vágjuk.

Neked ajánljuk