Eperhabos sütemény

Eperhabos sütemény

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 5 tojás
  • 6 ek. liszt
  • 5 ek. cukor
  • 2 ek. tej
  • 2 ek. olaj
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja

A krémhez:

  • 70 dkg eper
  • 50 dkg túró
  • 3 dl habtejszín
  • 5 ek. cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak habfixáló
  • 1 tasak zselatinfix
  • 1 citrom leve

Elkészítés:

A tésztához kikeverem a tojássárgát, cukrot, olajat, tejet robotgép segítségével, utána sütőporos lisztet, reszelt citromhéjat, sót, cukrot és felvert fehérjehabot adok hozz.

Sütőpapírral borított tepsibe simítom és 180 fokon megsütöm 12 perc alatt.

A krémhez felverem a tejszínt vaníliás cukorral és 2 ek. sima cukorral, végül habfixálót teszek bele.

Egy 15 szemet félretéve feldarabolom az epret és a maradék cukorral és a citromlével együtt turmixolom.

Túrót, zselatinfixet keverek hozzá, végül a tejszínhabot is beleforgatom.

A piskótát kettészelem és megtöltöm a krémmel, de eperszemeket teszek a közepébe.

Hűtőben hagyom állni 1-2 órán át.

Neked ajánljuk