Eperhabos epres piskóta kocka

Eperhabos epres piskóta kocka

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • a piskótához:
  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • egy csipet só
  • 2 evőkanál víz
  • *
  • az eperhabhoz:
  • 5 dl cukrász tejszín
  • 2 evőkanál barna nádcukor
  • 40 dkg friss eper
  • 2 teáskanál torta zselé fix
  • valamint ízlés szerint még eper

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük 3 evőkanál cukorral és a vízzel. A fehérjét egy csipet sóval és 2 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük. A kikevert sárgájához szitáljuk a lisztet, összekeverjük, majd veszünk ki a tojásfehérje habból, fellazítjuk a tésztát, majd óvatos körkörös mozdulatokkal, hogy ne törjön össze a hab, apránként beleforgatjuk a többi fehérjehabot is.

Sütőpapírral bélelt tepsibe (33 x20 cm-es) simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük (tűpróba). Kiborítjuk a tepsiből és rácson teljesen kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, és kiveszünk belőle egy sima csövű habzsákba a díszítéshez.

A megmosott, megtisztított epret a barna cukorral és a zselatinnal botmixerrel pürésítjük. Az eperpürét és a tejszínt összekeverjük.

A kihűlt piskótára elszórtan eperszemeket teszünk, majd ráhalmozzuk az eperhabot és elsimítjuk. A félretett tejszínből kis halmokat, gömböket nyomunk az eperhab tetejére.

Félbe vágott eperszemekkel díszítjük, majd 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém A megdermedjen. Ezután nagyobb kockákra vágva kínáljuk.

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek