Eperhabos csokoládés szelet

Eperhabos csokoládés szelet
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 14 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 1 csipet só
  • 14 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • a krémhez:
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg eper
  • 10 g zselatin
  • 2 dl natúr joghurt
  • a mázhoz:
  • 1 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál eperlé
  • 14 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál hideg víz
  • 1 csipet
  • 14 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 25 dkg eper
  • 10 g zselatin
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál eperlé

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat a cukrokkal habosra keverjük – 10-12 perc alatt elektromos habverővel. A vizet hozzáadva tovább verjük, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.

A tepsit (30×34 cm-es) sütőpapírral kibéleljük, a tésztamasszát ráöntjük, elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a krémet. Az epret botmixerrel pürésítjük. Az átszűrt levéből 1 evőkanállal félreteszünk a mázhoz. 1 dl eperlében feloldjuk a zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral. Hozzákeverjük az összeturmixolt epret, joghurtot, majd a feloldott zselatint. A hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

A kihűlt piskótalapot hosszában 3 részre vágjuk. A tortacsíkokat a krémmel betöltjük, majd az oldalára is kenünk.

A mázhoz valókat kikeverjük és a tészta tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük pár órára, utána szeleteljük.

(Az oldalát egy kevés reszelt csokival szórtam meg.)

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti