Epergombóc

Epergombóc

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 250 g tehéntúró
  • 400 g eper
  • 150 g liszt
  • 80 g margarin
  • 2 tojás
  • 80 g vaj
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 50 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • liszt

Elkészítés:

A tehéntúrót burgonya nyomón áttörjük, majd összedolgozzuk a liszttel, a puha margarinnal, 2 egész tojással meg egy csipetnyi sóval. Egy-másfél órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és akkora négyzeteket vágunk belőle, hogy mindegyikbe csomagolhassunk egy-egy eperszemet.

Az epret megmossuk, lecsumázzuk. Csomagolunk belőle minden tésztadarabba egyet, majd kisebb tenyérnyi méretű gombócokká gömbölygetjük. Lobogva forró, enyhén sós vízbe rakjuk, és nagyjából 10-12 percig főzzük.

Eközben a vajon aranyszínűre pirítjuk a zsemlemorzsát, majd megforgatjuk benne a leszűrt gombócokat.

Az elkészült gombócokat megszórjuk a vaníliás cukorral összekevert porcukorral, majd forrón tálaljuk.

Neked ajánljuk