Enyhén csípős serpenyős csirkecombok

Enyhén csípős serpenyős csirkecombok

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 felső csirkecomb
  • 3 szál halványító zeller
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • bors
  • cayenne bors
  • pici csípős pirospaprika
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • Csipet római kömény
  • kb. 1 dl olaj
  • 4 dl rizs (én 2 dl-es poharat használok mérőeszközként)

Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük kevés csípős pirospaprikával. Félretesszük, amíg a hagymát apró kockákra vágjuk, a zellert felkarikázzuk.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és a csirkecombokra hirtelen kérget sütünk benne, majd kivesszük őket a serpenyőből. Ezután a hagymát megdinszteljük az olajban, rászórjuk a rizst, és pár perc után rászórjuk a kurukumát a cayenne borsot, a római köményt, majd felöntjük vízzel (dupla annyival, mint maga a rizs). Jól elkeverjük, majd visszatesszük bele a csirkecombokat, és egy fedővel (vagy alufóliával) lefedve sütőbe rakjuk és nagyjából 20 percig sütjük kis lángon. 20 perc után rászórjuk a darabolt zellert, és már fedő nélkül sütjük még kb. 10 percig.

Tálalásnál petrezselyemmel, vagy darabolt metélőhagymával szórjuk meg.

Neked ajánljuk